abonneren

Gmail-app kan al je mailaccounts beheren

Google gaat zijn nieuwe Gmail-app geschikt maken voor andere soorten emailaccounts. In een nieuwe versie van de app kun je ook Yahoo- en Outlook-accounts toevoegen, maar ook Exchange-accounts voor bijvoorbeeld werkmail.

Gmails nieuwe 5.0-versie staat nog niet in de Play Store, maar is wel te downloaden via de website van Android Police, dat de onofficiële downloads al beschikbaar heeft. PCMweb heeft de nieuwe app getest en kan bevestigen dat het inderdaad mogelijk is extra accounts toe te voegen.

Direct inloggen

Met een imap- of Exchange-mailaccount kun je via het menu van de app instellen dat je emails van bijvoorbeeld je werk kunt ontvangen. Je kunt echter ook direct inloggen met je Yahoo- of Outlook-adres en wachtwoord, zonder dat je daar iets voor hoeft te configureren.

Nieuw design

Naast de extra mailmogelijkheden krijgt Gmail ook een flinke make-over. De nieuwe app krijgt het zogeheten "Material Design", een nieuwe look voor applicaties en websites.

Inbox

Google bracht vorige maand al het veelbesproken Inbox, een app die je email op een slimme manier wil aanpakken. Het is niet duidelijk of Inbox uiteindelijk wordt geïntegreerd in de originele Gmail-app, maar met de nieuwe email-accounts lijkt het daar wel een beetje op.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Android

Tags: