abonneren

Flickr heeft nieuwe Android-app en 1TB opslagcapaciteit

Flickr heeft een nieuwe Android-app uitgebracht met een geheel nieuwe stijl. Daarnaast biedt de dienst gebruikers nu een terabyte aan opslagcapaciteit aan. Daar kun je wel wat fotootjes op kwijt.
 

 

Yahoo heeft Marissa Mayer aangetrokken als nieuwe directeur en sinds een jaar is deze ex-Google-werknemeemster de kapitein op het schip en probeert zij van Yahoo weer een gezond bedrijf te maken. Dat doet ze door onder andere een aantal diensten te beëindigen, maar ook door een belangrijke dienst meer liefde te geven. Daarmee bedoelen we Flickr, de foto-opslagdienst van Yahoo.

Eén terabyte

De grootste verrassing omtrent de nieuwe Flickr was wel dat Yahoo de gebruiker nu 1 terabyte gratis opslag geeft. En dat is heel veel. Om precies te zijn 1000 Gigabytes of 537.731 foto's met een resolutie van 6,5 megapixels, voor de gemiddelde gebruiker genoeg om zijn hele leven in foto's op te slaan, tenminste als we de huidige fotogroottes aanhouden. Je ziet dan wel reclame op de website van Flickr. Wil je deze niet zien, dan betaal je 50 dollar per jaar. Wil je nog een terabyte extra, dan betaal je 50 dollar per maand.

Het is duidelijk dat Yahoo helemaal niet wil dat je gaat betalen, want dan kunnen ze jou de advertenties laten zien en dat is ook bij dit bedrijf het bekende verdienmodel. Met deze opslag wil Yahoo concurreren met onder andere Google+, dat onlangs alle opslag heeft samengebracht tot 15 GB, maar de foto's niet in volledige resolutie opslaat.

De app

De Android-applicatie is helemaal vernieuwd en heeft nu een hele mooie gebruikersinterface. De foto's komen in een soort van mozaïek op je scherm te staan, waar je ze kunt selecteren om te bekijken, te delen of van commentaar te voorzien. Natuurlijk kun je ook je eigen foto's bekijken of nieuwe foto's uploaden met of zonder filters die je in de applicatie kunt aanbrengen.

 

Ja inderdaad, Flickr heeft ook een filtermogelijkheid, net zoals Instagram en Google+. We hebben alleen wat moeite om Flickr als een applicatie te zien die je op social media inzet, daar ligt nog wel het een en ander te winnen voor Yahoo.

Zelf gebruiken we Flickr dan ook als opslagdienst. Foto's delen we via Mobypicture en deze stuurt ze automatisch naar Flickr en aangezien we daar nu 1 terabyte opslag hebben, weet ik zeker dat we daar voorlopig genoeg aan hebben. 

Flickr heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als het om het design en de functionaliteit gaat. Feit blijft dat de dienst vooral voor mensen die in de weer zijn met fotografie gebruikt zal worden om hun foto's in hoge resolutie op te slaan. De applicatie kun je hier downloaden.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Android

Tags: Opslag, Fotodienst, Terabyte, Flickr