Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Facebook Messsenger krijgt Lite-app op Android

De chatapp Facebook Messenger heeft nu ook een Lite-versie die minder stroom en data verbruikt. De app is vooralsnog alleen op Android beschikbaar en bedoeld voor ontwikkelingslanden. Hij is daarom nog niet in Nederland te downloaden in de stores.

Messenger Lite is slechts 10 MB groot, tegenover 50 MB bij de normale Messenger-app. De Lite-versie moet door optimalisaties goed werken op oudere en goedkope smartphones en tablets, en zou ook energiezuiniger zijn. Een belangrijke feature is dat Messenger Lite minder data verbruikt dan Messenger, en zo interessanter is voor mensen in ontwikkelingslanden. Die hebben vaak een minder goede internetverbinding, en betalen meer geld per MB. 

Minder mogelijkheden met de Lite-app

Ten opzichte van Messenger zijn er bij de Lite-variant wat onderdelen geschrapt om dit allemaal mogelijk te maken. Zo kun je enkel gebruikmaken van de belangrijkste chatfuncties als het versturen van berichten en foto's. Stickers kun je niet verzenden, maar wel ontvangen. Ook is het uiterlijk van de app vereenvoudigd, en heeft hij een ander icoontje dan Messenger. 

Beschikbaarheid

Facebook Messenger Lite wordt gelanceerd in een vijftal landen, waaronder Kenia en Venezuela. Facebook geeft aan de app ook naar andere landen te willen brengen, maar noemt geen details. Messenger Lite is nog niet te downloaden in Nederland en dat geldt ook voor de oudere Facebook Lite-app. Die is via een omweg wel als apk te installeren en werkt naar behoren.

Bron: Facebook

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Android

Tags: Messenger, Chat, app, Facebook, facebook messenger lite

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie