abonneren

Facebook meest populaire Android-app

Met toenemende populariteit van Android op smartphones en tablets blijkt de sociale netwerk app Facebook te stijgen tot de meest belangrijke app voor Android.

Volgens marktonderzoeker Nielsen is Facebook na de Android Market de meest populaire toepassing op Android-smartphones. De sociale netwerk app verslaat daarbij Google’s eigen apps als Gmail, Google Search, YouTube en Google Maps.

De Facebook app is het populairst (81 %) bij de groep gebruikers tussen 25 en 34. In de groep van 35-44 gebruikt 77% de app en van de 18 tot 24-jarigen gebruikt 80 procent Facebook.

Alle Android-gebruikers gebruiken de apps van Google. Daarvan is YouTube het populairst bij de jongeren tussen 18 en 24.

Het populaire spel Angry Birds is niet alleen het standaard spelletje voor de kinderen. Het wordt het meest gespeeld door mensen in de leeftijd tussen 35 en 44.

Vorige week maakte Google bekend dat de Android Market de mijlpaal van 10 miljard gedownloade apps gepasseerd is. Vergeleken met de Apple App Store heeft de Android Market en half jaar langer nodig gehad om deze mijlpaal te behalen.

Bron: Nielsen

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Android

Tags: