abonneren

EHBO

Bij het verlenen van eerste hulp in noodsituaties is het belangrijk om snel en correct te handelen. De officiƫle instructies voor hulp bij 54 verschillende ongevallen zijn door Het Nederlandse Rode Kruis verzameld in een applicatie.
Score
90
  • Pluspunten
  • instructies
  • ziekenhuis vinden
  • Minpunten
  • soms iets te beknopt

None

Dit goede initiatief van Het Nederlandse Rode Kruis ondersteunen wij van harte en we hopen dat heel Nederland deze app op zijn of haar smartphone installeert. Hiermee wordt de kans dat er meer mensen in noodsituaties adequaat kunnen worden geholpen alleen maar groter.

Op het beginscherm zijn zes belangrijke noodsituaties meteen beschikbaar en via de zoekknop in de action bar bovenin of de knop in het midden zoek je naar andere situaties. De instructies zijn eenvoudig van opzet. Ten eerste begin je met het vaststellen van de toestand van het slachtoffer, waarna je de instructies volgt, bijvoorbeeld een drukverband leggen of reanimeren, die helaas niet altijd uitgelegd worden.

Er is ook een visuele situatieschets toegevoegd in de vorm van afbeeldingen die de instructies verduidelijken. Het beginscherm bevat ook een Zoek ziekenhuis-knop die door middel van je gps-locatie de dichtstbijzijnde ziekenhuizen opzoekt. Uiteraard is er een knop aanwezig die je meteen 112 laat bellen, met tussenkomst van een scherm waar je op ja of nee dient te klikken alvorens je daadwerkelijk belt.

Platform: Android

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: Ehbo

Nieuws headlines

Laatste reactie