Dropbox-integratie nu ook in Office voor Android

Microsoft rolt een update uit voor de Android-versie van Office Mobile, waarmee Dropbox-integratie aan de applicatie wordt toegevoegd. iOS-gebruikers kregen de update al een tijdje geleden.

Die update wordt mogelijk gemaakt doordat Microsoft en Dropbox onlangs een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Destijds verrassend, omdat Microsoft met OneDrive een concurrerende cloudopslagdienst heeft.

Vanuit Office zijn bestanden nu te downloaden en aanpassingen automatisch te uploaden naar Dropbox. Dat geldt voor Word, Excel en PowerPoint-documenten. In Dropbox kun je opgeslagen documenten tevens direct openen en aanpassen.

Koppelen

Na de update krijg je de vraag of je je Dropbox-account aan de Office-app wil koppelen. Meer is er niet nodig om van de functie gebruik te maken.

Office voor Android blijft vermoedelijk niet veel langer in zijn huidige vorm bestaan. Microsoft werkt aan losse Office-apps voor tablets. Zodra die in 2015 worden uitgebracht, is de kans groot dat ook Office voor Android-smartphones op de schop gaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Android

Tags: dropbox