abonneren

Documents To Go

Tablets worden ze regelmatig gebruikt voor het zelf maken van content. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn de bekende Office-apps, kunnen ze een pc vervangen, en hoe staat het met de compatibiliteit met Microsoft Office? We testen acht Office-vervangers, met vandaag: Documents To Go.
Score
70
  • Pluspunten
  • bestandsuitwisseling via desktopapplicatie
  • opmaak zeer goed behouden
  • Minpunten
  • weinig clouddiensten ge├»ntegreerd
  • beperkte bewerkingsmogelijkheden
  • gedateerde interface

None

Documents To Go zorgt voor een goede opmaak maar is als geheel helaas wat gedateerd.

DataViz is al heel lang actief met office-apps voor verschillende platforms. Documents To Go behoort daarom, samen met Quickoffice, tot de bekendste pakketten in deze test. Helaas heeft het al lange tijd geen serieuze update meer gekregen, waardoor het achterloopt bij de concurrentie. Voor de uitwisseling van bestanden ondersteunt het inmiddels wel Google Docs en kun je een desktopapplicatie installeren om bestanden via usb met een computer uit te wisselen, maar dat is toch wat omslachtig. Met Dropbox bijvoorbeeld kan het niet overweg. Wel kun je natuurlijk de Dropbox-app installeren en vanuit Dropbox een document in Word To Go openen. Ga je na het bewerken terug naar Dropbox, zal deze het gewijzigde bestand weer uploaden.

Niet voor tablets

De interface is erg spartaans en niet geoptimaliseerd voor tablets, een minpunt ten opzichte van Quickoffice Pro HD. De wat uitgebreidere functies, zoals het toevoegen van een tabel, zitten verstopt onder de menuknop. Dat is niet heel intuïtief en ook niet zo praktisch op een tablet. Karig zijn ook de mogelijkheden voor het aanpassen van slides in PowerPoint. Veel meer dan een kale teksteditor krijg je niet te zien. Met ons Excel-testbestand heeft het weinig moeite, ook niet met de formules die in dat document staan. Maar opnieuw zijn de bewerkingsmogelijkheden beperkt.

Opmaak behouden

Wat ons het meest bevalt aan Documents To Go is de zogenoemde InTact Technology. Dat moet garanderen dat de originele opmaak van een document behouden blijft als je het bewerkt op je tablet en vervolgens weer opent op de pc. In onze test werkt dit zoals bedoeld. Zo worden bijvoorbeeld de wiskundige formules uit een Word-document niet weergegeven in Documents To Go, maar dat lukt geen enkel pakket. Na het opslaan en weer openen op de pc zijn de formules echter wel bewaard gebleven en dat is in deze test helaas een unicum.

Platform: Android, iOS, BlackBerry, Symbian S60

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: