abonneren

Cortana geïntegreerd in nieuwe CyanogenMod

Microsofts assistent ‘Cortana’ is in de nieuwe update van CyanogenMod geïntegreerd in het besturingssysteem. De ontwikkelaars van CyanogenMod waren al langer op zoek naar een alternatief voor Google Now en zijn een samenwerking met Microsoft aangegaan om de virtuele assistent naar tablets en telefoons te brengen. Bezitters van OnePlus-telefoons kunnen al aan de slag met de nieuwe update.

In de praktijk betekent dit dat Cortana toegang zal hebben tot meer functies van je telefoon, zoals het netwerk en verschillende sensors. Ook zullen er meer services te bedienen zijn met Cortana, waarbij je moet denken aan spraakgestuurd zoeken in Spotify.

 

Cortana is op dit moment beschikbaar voor Windows 10, Xbox One en Android en stelt de gebruiker in staat om met spraakcommando’s agenda afspraken te maken, herinneringen in te stellen en zoekopdrachten uit te voeren. Cortana is daarmee een directe concurrent van Siri en Google Now. Je kan de Engelse Cortana op elke Windows 10 computer activeren.


Hoewel Cortana al beschikbaar was voor Android via een app in de Playstore, vinden ze bij CyanogenMod dat de app te beperkt is. Daarnaast leverde Cortana veel problemen op met Google Now. Zo werkte de microfoon voor sommige gebruikers niet meer, nadat ze Cortana hadden geactiveerd op hun telefoon. Door Cortana te integreren in CyanogenMod 12.1 moeten deze problemen verholpen worden

 

Geschreven door: Robert Zomers op

Category: Nieuws, Android

Tags: Android, Cortana, Cyanogenmod

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord