abonneren

Buienradar voor Android heeft flinke update gekregen

Buienradar is flink vernieuwd voor het Android OS. De nieuwe versie is vanaf vandaag beschikbaar.

Buienradar was één van de allereerste Nederlandse Androidapplicaties rondom de lancering van de HTC G1. Er zijn nog wel een aantal updates geweest de afgelopen jaren, maar na de update van vandaag kan Buienradar er weer even tegen. De applicatie is volledig vernieuwd waarbij ook alle functies weer naar behoren werken en goed schalen op veel apparaten. De update zal vandaag tussen 15:00 en 16:00 uur in de Play Store staan.

 

Buienradar

Buienradar is inmiddels een begrip in Nederland en België als het gaat om neerslagvoorspelling en deze wordt dan ook veelvuldig geraadpleegd, ook mobiel. Met deze nieuwe versie is zijn de bekende neerslagkaarten weer goed te zien en schalen deze ook zoals het zou moeten op nieuwe(re) Androidapparaten. Als we de applicatie bekijken is er vrij veel informatie vinden, beginnend met een geanimeerde neerslagkaart van Nederland en België. Op de volgende pagina is het weer in tekst en de voorspelling voor de komende dagen terug te vinden. Hierbij zijn de temperaturen afgebeeld, het weertype en de kans op neerslag. Ook is het weer per plaats terug te vinden, met hierbij ook het actuele weertype en temperatuur.

Buienradar is uiteraard ook actief op social media en de laatste berichten die ze geplaatst hebben zijn terug te vinden in de Buienradar-applicatie, alsmede de laatste weervideo’s. Daarnaast zijn er nog een aantal andere kaarten terug te vinden, zoals bijvoorbeeld een actuele (grond) temperatuur-kaart, windkaart en een zichtkaart, maar deze zitten vrij goed verstopt onder het actueel tabje in de instellingen. Ook voor de laatste verkeersinformatie kun je terug in deze applicatie, alsmede eventuele alerts en KNMI-waarschuwing voor extreme weersomstandigheden zoals we die de laatste tijd vaker hebben gezien.

Veel informatie

De applicatie is erg compleet, maar in het begin niet altijd even makkelijk om informatie te vinden. Het is wel mogelijk om de verschillende functies toe te voegen aan de pagina’s die verschijnen als de applicatie opent. Op deze manier kun je de voor jou relevante informatie ordenen en toegankelijker maken. Wel is het jammer dat de ontwerprichtlijnen van Google niet gevolgd zijn voor deze applicatie, omdat dit er voor zorgt dat je wéér aan een nieuwe manier van navigeren moet wennen.

Screenshots

Beschikbaarheid

Buienradar is gratis te downloaden in de Google Play Store door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken. Er is wel een werkende internetverbinding vereist om de applicatie optimaal te kunnen gebruiken. De tabletversie van Buienradar zal later dit jaar ook een update ontvangen. Nogmaals, de update zal vandaag tussen 15:00 en 16:00 uur in de Play Store staan. Je kunt de applicatie alvast installeren, je krijgt dan later vandaag de update.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Android

Tags: Buienradar

Nieuws headlines

Laatste reactie