Bug in Play Store verhindert betaalde apps op Android Wear

Betaalde apps in Googles Play Store werken niet op apparaten met Googles wearables-OS Android Wear. De Play Store gebruikt daarvoor een vorm van encryptie waardoor de apps geen bijbehorende toepassingen op bijvoorbeeld smartwatches kunnen installeren.

De fout werd ontdekt door de nieuwssite Android Police.

Automatisch installeren

Zodra een gebruiker zijn smartphone heeft gelinkt aan een smartwatch met Android Wear erop, kijkt de Play Store of een nieuwe app compatible is met het mobiele besturingssysteem. Installeert de gebruiker bijvoorbeeld Twitter op zijn smartphone, dan wordt op de smartwatch automatisch een versie van Twitter op het horloge.

Encryptie

Wanneer het echter gaat om betaalde apps, vormt dit een probleem. Betaalde apps hebben een vorm van versleuteling waardoor de telefoons niet bij het APK-bestand van de Wear-app kunnen. De app kan daardoor niet op de wearable worden geïnstalleerd.

Geen reactie

Google heeft nog geen reactie gegeven op het probleem - volgens Android Police omdat de bug pas dit weekend is ontdekt. Of Google met een oplossing komt, is daarom ook nog niet bekend.

Op dit moment zijn er nog maar weinig betaalde apps die ook een applicatie voor Android Wear hebben. Google gaf het besturingssysteem pas kort geleden vrij, waardoor ontwikkelaars ermee aan de slag konden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Android

Tags: play store