abonneren

Bèta van Chrome voor Android

Google heeft de eerste bèta-versie van de Chrome-browser voor Android uitgebracht. De Chrome-browser moet op termijn de standaard Android-browser vervangen. De bèta is alleen geschikt voor Android 4 en in een beperkt aantal landen beschikbaar, maar nog niet in Nederland.

Sundar Pichai, senior vice president for Chrome and apps van Google, laat in een blogpost weten dat de Chrome browser gericht is op snelheid, eenvoud en veiligheid. Net als de desktop-versie. Sign-in en sync zou ook naadloos geïntegreerd zijn, waardoor je dezelfde ervaring hebt met je instellingen, tabbladen bookmarks. Bookmarks synchroniseren dan automatisch tussen pc alsmobiele apparaat. Zelfs tabbladen die je open had staan op de pc-versie van Chrome worden geladen wanneer je de mobiele versie gebruikt.

Chrome voor Android is speciaal ontwikkeld voor mobiel gebruik. De tabladen zijn geschikt voor kleine schermen. De gangbare touchbedieningsfuncties zijn ingebouwd.

Jammer genoeg is Chrome voor Android nog niet beschikbaar in Nederland. Uit commentaren kun je lezen dat de browser nog niet goed genoeg is om de huidige Android-browser te vervangen. Android 4 gebruikers in andere landen vinden de béta hier

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Android

Tags: