ARCore: Google brengt augmented reality naar iedere Android-smartphone

arcore
Google's augmented reality-toepassingen beperkten zich tot op heden tot smartphones die daarvoor over speciale hardware beschikten, dankzij Project Tango. Met ARCore komt daar verandering in.

ARCore is Google's nieuwste platform voor ontwikkelaars, die daarmee augmented reality-apps voor Android 7.0 en hoger kunnen bouwen. Daarmee zoekt het bedrijf duidelijk de concurrentie met Apple, dat eerder met ARKit soortgelijke handvatten aanreikte voor iOS-developers.

Omdat ARCore voor een veel groter publiek interessant is, wordt verwacht dat Project Tango zijn beste tijd gehad heeft. Er zijn slechts een paar high-end toestellen uitgekomen die dit ondersteunden, waaronder de ZenFone AR. Voor Tango waren speciale camera's met dieptesensor vereist, voor ARCore niet.

Realistisch

ARCore herkent platte oppervlakken (zoals een tafel) in de echte wereld en laat virtuele figuren daar op realistische wijze mee integreren, ook vanuit verschillende hoeken en posities. Daarnaast wordt rekening gehouden met lichtinval.

Ontwikkelaars kunnen alvast met ARCore aan de slag. In de aankomende winterperiode worden de eerste apps losgelaten op Android-gebruikers. Overigens kunnen devs er ook voor kiezen om andere platformen te gebruiken voor hun AR-apps, ze zijn niet verplicht ARCore te gebruiken.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Android

Tags: android, virtual reality, augmented reality, google, tango