'Android-gebruiker krijgt meer controle over app-permissies'

Google gaat Android-gebruikers mogelijk meer controle geven over app-permissies, bijvoorbeeld tijdens de installatie ervan. Dat melden anonieme bronnen aan persbureau Bloomberg.

De plannen van Google zouden aan bod komen tijdens een conferentie, waar aan het eind van de maand wellicht ook Android M wordt aangekondigd als opvolger van Android Lollipop.

Doordat gebruikers zelf kunnen bepalen welke permissies een app wel en niet mag krijgen, kunnen app-ontwikkelaars gemakkelijker optionele functies aanbieden. Zo hoeven niet alle apps altijd je locatie te weten, maar momenteel moet je die toestemming wel altijd geven. Ook als je na de installatie bijvoorbeeld binnen de app locatieservices uit kan zetten.

Niet helemaal nieuw

De functie bestaat al langer voor Android, onder de naam App Ops. Maar dit zat goed verstopt in de instellingen van sommige Android-versies, voordat Google de functionaliteit er helemaal uit sloopte. App-bouwers hielden geen rekening met de App Ops-optie en dat kon leiden tot crashende apps. 

Google houdt op 28 mei zijn nieuwste persconferentie. Vermoedelijk horen we dan wat precies de aanpassingen zijn aan het systeem van app-permissies.

Bron: Bloomberg

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Android

Tags: