abonneren

Android-apps nu tot 4 GB mogelijk

Google past de maximale downloadgrootte van de apps in de Android Market aan. Tot nu toe was dat 50 MB straks wordt dat 4 GB.

Straks kan de maximale downloadgrootte van apps in de market 4 GB bedragen; verdeeld over twee bestanden van maximaal 2 GB. Tot nu toe was de maximale grootte van de downloads in de Android Market beperkt tot 50 GB. Met name voor (3D-)games en navigatiesoftware is dat een enorme beperking. Tot nu toe werd deze beperking ondervangen door de app extra downloads te laten doen, de eerste keer dat hij wordt opgestart, met als gevolg een lange opstarttijd. 

Met de nieuwe maximale grootte krijg je als gebruiker ook meer duidelijkheid. Nu weet je vooraf waar je aan toe bent omdat de grootte van de totale download al in de Market wordt aangegeven. Het nieuwe beleid geldt overigens niet voor alle toestellen, maar volgens Google voor de meeste nieuwere toestellen. De toestellen die niet geschikt zijn, krijgen de extra downloads nog wel na de eerste keer dat de app start. Het voordeel is hier dat alle downloads nu van de Google servers komen en niet meer zoals voorheen van een andere site.
Bijkomend voordeel van deze verandering is dat de 15 minuten proefperiode, waarbinnen betaalde app kan worden teruggegeven nu pas start nadat de complete download klaar is. Nu komt het nog wel eens voor dat de 15-minuten proefperiode al voorbij is tegen de tijd dat de volledige download klaar is.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Android

Tags: