abonneren

'Android 7.0 volgende week uit voor Nexus 5X en 6P'

Het ziet er naar uit dat de definitieve launch-versie van Android 7.0 volgende week maandag (22 augustus) uitkomt voor de Nexus 5X en Nexus 6P, zo blijkt uit het update-schema van een Canadese telecomprovider.

Android Central merkte dat op en zegt erbij dat de desbetreffende provider vorig jaar ook goed zat met de releasedatum van Android 6.0 Marshmallow. Google laat een officiële aankondiging vooralsnog achterwege.

Wanneer krijgen andere toestellen de update naar Android Nougat? Dat is niet zeker, maar fabrikanten lijken er wat meer haast achter te zetten dan gewoonlijk. Zo zou de Note 7 de update in oktober al krijgen, een maand nadat de phablet op de markt is gebracht.

Sony en LG

Een testversie van Android 7.0 is daarnaast ook al een tijdje te draaien op de Xperia Z3 en X Performance, dus ook Sony zit er bovenop. Daarnaast heeft LG al laten doorschemeren dat de V20 (de opvolger van de V10) uit de doos op Nougat draait.

Ook de G5 van het bedrijf krijgt op den duur een Android-upgrade. Tevens vanaf maandag kan een select gezelschap Koreaanse G5-gebruikers Android 7.0 uitproberen op dat toestel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Android

Tags: n, Android