abonneren

Android 4.2 heeft gebruikersaccounts en 360° foto's

De Google line-up is ondanks Sandy toch gepresenteerd op het Google-blog. Android 4.2 heeft een aantal erg leuke features te bieden.

Google heeft ondanks het door toedoen van de supercell Sandy niet doorgaan van het aangekondigde persevenement toch de nieuwe produicten gepresenteerd. Android 4.2 heet net als versie 4.1 weer Jelly Bean en biedt diverse nieuwigheden.

Eén daarvan is de standaard aanwezigheid van Swype (ook bekend onder de naam SwiftKey). Dit is een methode van tekstinvoer waarbij er door veegbewegingen getikt wordt, in plaats van het klassieke typen op het scherm.

Daarnaast is er Photo Sphere. Daarmee kunnen er panoramafoto’s worden gemaakt in 360 graden. Dat betekent dus niet alleen een streep van links naar rechts tot een bepaald punt, maar ook boven en beneden en helemaal rondom. De foto’s worden direct ‘live’ aan elkaar geplakt, waardoor één grote foto ontstaat.

Verder kunnen er nu gebruikersaccounts worden aangemaakt op tablets. De gebruikers kunnen vervolgens allemaal hun eigen startscherm, widgets, apps en achtergronden instellen. Zo kan een heel gezin één tablet gebruiken.

Android 4.2 heeft ook ondersteuning voor MiraCast. Dat is een soort AirPlay van Apple. Er kan draadloos audio en video mee gestreamd worden naar een televisie, zonder tussenkomst van een draadloos netwerk.

Google Now wordt ook uitgebreid. Zo kunnen er meldingen worden weergegeven op basis van locatie of een tijdstip. Ook is vluchtinformatie, hotelbevestigingen en dergelijke voortaan beschikbaar via Google Now.

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Android

Tags: