abonneren

Android 4.1.2 is uit

De nieuwe Android-versie 4.1.2 van Jelly Bean is uit. De belangrijkste verbetering is de toevoeging van een landschapsmodus.

We hebben Android 4.1.2 de laatste paar dagen al vaker voorbij zien komen, maar vanaf vandaag wordt deze officieel uitgerold voor de Nexus 7. Ondanks dat het versienummer al een paar keer opdook, wisten we niet zeker of er daadwerkelijk een nieuwe Androidversie aan zat te komen.

Deze update, die onder de Jelly Bean-naam valt (Android 4.1), brengt stabiliteits- en prestatieverbeteringen, lost wat bugs op en voegt daarnaast een landschapsmodus toe aan het homescherm.

De grootste merkbare verandering is direct te zien voor de Nexus 7-gebruikers: er is landschapsmodus toegevoegd voor het startscherm. Als je de Nexus 7 in de lengte vast hebt, zal deze automatisch overschakelen naar landschapsmodus en dus juist weergegeven worden.

 

Voorheen kon het startscherm alleen gebruikt worden in de portretmodus. Vermoedelijk komt deze landschapsmodus ook naar de andere Androidtoestellen die draaien op de standaard Android-interface op Android 4.1. Collegasite Android Police liet vanuit haar logs zien dat er ook een Galaxy Nexus en Motorola Xoom met Androidversie 4.1.2 gezien zijn. Deze apparaten zullen binnenkort ook de update naar Android 4.1.2 gaan ontvangen.

Volgens een bericht van Jean-Baptiste Queru, die betrokken is bij de ontwikkeling van Android, wordt de update op dit moment uitgerold. Er zijn al een aantal gebruikers die aangegeven hebben de update ontvangen te hebben, maar wij hebben nog geen melding gehad van onze lezers of op eigen apparaten. De update wordt Over The Air (OTA) aangeboden en kan via WiFi gedownload worden. Voorlopig lijkt het er op dat de update alleen begonnen is voor de ASUS Nexus 7 en daar ook slechts een klein gedeelte van.

Of en wanneer andere toestellen een update naar deze nieuwe Androidversie zullen ontvangen, is nog niet duidelijk. Het is goed mogelijk dat een groot gedeelte van de verbeteringen alleen nuttig is voor apparaten met de pure Google-ervaring op Jelly Bean: de Nexus 7, Galaxy Nexus en Motorola Xoom.

 

Via: Androidworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Android

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord