abonneren

Android 4.1 voor Galaxy S3 eindelijk ook in Nederland

Nederlandse Samsung Galaxy S3-eigenaren hebben als één van de laatsten in Europa eindelijk ook de Android 4.1 Jelly Bean update gekregen. Hierbij een overzicht van nieuwe functies.

De update naar Android 4.1 is nu ook beschikbaar voor Nederlandse Samsung Galaxy S3-bezitters. Vorige week was België aan de beurt en in de comments werd al gemeld dat sommige Nederlanders de update ook konden ontvangen. Dit laatste blijkt echter alleen te zijn gegaan om personen met geïmporteerde toestellen. Inmiddels is Android Jelly Bean voor Nederland OTA (over the air) naar Galaxy S3-toestellen gepusht. Dat geldt overigens nog niet voor toestellen die aangepast zijn door telecomproviders.

Nieuwe functies

Eén van de nieuwigheden in Android 4.1 is S Memo. Deze app vervangt S Note en heeft een stuk meer functies.

Daarnaast maakt de nieuwe Android-versie dat de Galaxy S3 een stuk vloeiender is in het gebruik. De snelheidsverbeteringen die doorgevoerd zijn staan bekend onder de naam Project Butter.

Verder worden notificaties uitgebreider weergeven, waardoor berichten vanuit de notificatiebalk te lezen zijn en is het instellingenmenu wat aangepast.

Google Now is de grootste toevoeging van Android 4.1. Daarmee krijg je kort gezegd de informatie wanneer je die nodig hebt. De dienst koppelt informatie uit allerlei apps, om de gebruiker in praktische zin bij te staan. Zo kan Google Now in je agenda kijken naar een afspraak met alle data die daarbij hoort, zoals het adres. Google Now berekent dan inclusief eventuele verkeersvertragingen en dergelijke op basis van je huidige GPS-positie hoe laat je zou moeten vertrekken om op tijd aan te komen en stuurt je een berichtje wanneer je weg moet.

Ook kan de dienst in Gmail zoeken naar reserveringen en boekingen, die dan weer gekoppeld kunnen worden aan je agenda. Daarvoor moet wel de Google Zoeken-app geüpdate worden.

Bron: Androidworld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Android

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie