Amazon introduceert Cloud Drive Photos

Amazon heeft Cloud Drive Photos uitgebracht voor Android smartphones. Deze foto-app biedt 5 gigabyte gratis cloudopslag voor fotobestanden.

Met de app Cloud Drive Photos kunnen gebruikers met een Android smartphone hun foto's beheren, bekijken en opslaan. De online-opslag werkt via Amazon Cloud Drive, zodat de foto's ook bereikbaar zijn via een tablet, een desktop pc of een webbrowser. Cloud Drive Photos is beschikbaar via Google Play, de online-winkel voor Android apps.

Cloud Drive Photos beschikt over een foto-albumfunctie. Deze functie werkt zowel op de  smartphone als op de pc of laptop, meldt Amazon. De app biedt ook ondersteuning voor het delen van foto's via Facebook, e-mail of andere apps.

Amazon biedt standaard 5 gigabyte gratis opslagruimte. Dat is ruim voldoende voor de opslag van duizenden foto's, maar voor wie meer wil kan eventueel extra opslagruimte bijkopen. De kosten voor extra opslagruimte zijn 10 dollar per jaar per blok van 20 gigabyte, meldt Tweakers.

Air Patriots game
Naast de cloudopslag heeft Amazon zich ondertussen ook gestort op de ontwikkeling van games voor het Android platform. De game Air Patriots is een tower defense game waarbij je met een squadron vliegtuigen de vijand te lijf gaat. In tegenstelling tot andere tower defense games is de bewapening verplaatsbaar, zodat je deze op nieuwe strategische plekken kunt inzetten. Met de gratis versie kun je drie maps met in totaal twaalf levels spelen. De extra maps zijn beschikbaar voor drie dollar.

Bron: Tweakers

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Android

Tags: amazon, smartphones, cloudopslag, cloud drive, fotoalbums