abonneren

Amazon komt met aankopen in apps

Amazon gaat het mogelijk maken om aankopen te doen rechtstreeks vanuit een app in plaats van zoals nu alleen nog mogelijk is via de Amazon Appstore. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld uitbreidingen of opties voor games te kopen of bijvoorbeeld een nieuwe editie van een tijdschrift.

Deze uitbreiding geldt voor de Appstore van Amazon die bedoeld is voor de Kindle Fire maar ook voor andere Android-apparaten geschikt is zelfs in Nederland.

De in-app aankoopmogelijkheid is door Amazon nu beschikbaargesteld aan ontwikkelaars van apps. Wanneer het daadwerkelijk voor de gebruikers beschikbaar komt is nog niet bekend. Standaard wordt 30% van de opbrengst van de aankopen door Amazon afgeroomd. 70% is voor de exploitant van de app. Deze 70 % is vast, ook als Amazon besluit om korting te geven om bijvoorbeeld de verkoop te stimuleren. De korting gaat dan van hun eigen 30% af.

Deskundigen verwachten veel van deze nieuwe mogelijkheid. Zo wordt het eenvoudig met één klik aankopen te doen. Waarschijnlijk zal de drempel voor het uitproberen van apps daarmee verlaagd worden omdat meer apps in eerste instantie gratis zullen worden aangeboden. In de Amazon Appstore zijn momenteel meer dan 34.000 apps beschikbaar, aanzienlijk minder dan in Google Play.

Bron: GigaOM

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Android

Tags: Appstore

Nieuws headlines

Laatste reactie