abonneren

Aldiko

Hoewel veel mensen verknocht zullen blijven aan de geur van papier en drukinkt, wint het e-book langzaam maar zeker aan populariteit. Voor pc of smartphone heb je dan wel de juiste software nodig. We testen in het julinummer van PCM 10 pakketten voor e-books, met vandaag: Aldiko.

None

Aldiko werkt erg prettig. Voor Android is het een prima product - jammer genoeg is het niet voor andere platformen beschikbaar.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • mooie layout
  • nachtmodus
  • onthoudt leespositie
  • Minpunten
  • alleen voor Android

Met de open source-reader Aldiko voor Android heb je toegang tot online winkels met veel gratis e-books, maar je kunt er ook boeken kopen. Voor boeken die je al hebt zijn er importfuncties voor Android en sd-kaarten. Ondersteunde bestandsformaten zijn epub en pdf. Het programma maakt gebruik van Adobes drm, waardoor je moet inloggen met je Adobe ID.

De lay-out van Aldiko oogt prettig en alles werkt soepel en snel. Lettertype, lettergrootte, marges en achtergrondkleur zijn snel aan te passen en het resultaat is direct zichtbaar. Ook een nachtmodus ontbreekt niet. Het is bijzonder handig dat het programma de leespositie onthoudt zodat je een volgende keer weer snel kunt verder lezen.

Je kunt de geselecteerde tekst kopiëren, zoeken naar andere pagina's in het boek waarin de tekst voorkomt of de betekenis opzoeken met de geïntegreerde Google-pagina. Markeringen worden niet bewaard. We kun je bladwijzers toevoegen en eventueel voorzien van notities. De zoekfunctie werkt zowel in het huidige boek als in de gehele bibliotheek. Het woordenboek kan worden gebruikt in meerdere talen, waaronder Nederlands, Spaans, Duits en Italiaans.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: E-books