AdBlock Plus lanceert betaversie eigen Android-browser

AdBlock Plus heeft een vroege versie van zijn eigen Android-browser online gezet. Zoals je zou vermoeden zorgt de browser er automatisch voor dat mobiele advertenties in de browser zelf worden geblokkeerd.

Eerder bracht AdBlock Plus al een add-on uit voor de mobiele Firefox, maar die was omslachtig in te stellen. Een adblocker-app die reclames weghield uit andere apps, werd eerder door Google uit Google Play gehaald. De browser werkt wat dat betreft een stuk gemakkelijker.

Deze is gebaseerd op de Firefox-browser voor Android en biedt dan ook dezelfde vertrouwde omgeving. Maar dan zonder vervelende pop-ups en reclamebanners. Enkel advertenties die als 'niet opdringerig' worden beschouwd, worden in AdBlock Plus' browser nog getoond. Als je ook deze zogenaamde Acceptable Ads niet wilt zien, zijn deze handmatig uit te schakelen.

Extra voordelen

De ontwikkelaars van de browser zeggen tevens dat de accu van je toestel erdoor minder snel leeg raakt en dat de kans op mobiele malware veel kleiner is. Die schadelijke software sluipt vaak mee via dergelijke advertenties. Ook zegt men dat adverteerders mobiele internetgebruikers te veel bombarderen met vervelende reclame en dat daar nu maar eens een einde aan moet komen.

Mogelijk komt de browser later ook naar andere mobiele besturingssystemen. Voor nu is de beta te downloaden door je te registeren voor de Google+-groep van AdBlock Plus.

Bron: AdBlock Plus op Google+

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Android

Tags: adblock