abonneren

Aantal downloads Play Store streeft die van App Store voorbij

Voor het eerst zal het aantal downloads van de Google Play Store deze maand vermoedelijk groter zijn dan het aantal downloads in Apple's App Store.

De wedloop om het grootste aantal downloads in de eigen appstore werd tot nu toe steeds in het voordeel van Apple beslecht. Met 900 miljoen geactiveerde Androidtoestellen was het echter niet meer een kwestie van tijd voordat Google Play de koppositie overnam.

Google kondigde in mei nog aan dat het de 48 miljoen downloads had overschreden, tijdens een topmaand waarin Androidgebruikers zo’n 2,5 miljard apps naar hun telefoon haalden.

Appwedloop
Een dag voordat Google met dat nieuws naar buiten kwam, maakte Apple bekend dat zijn gebruikers 50 miljard apps hadden gedownload, updates en herhaalde downloads niet meegerekend. Het voegde daar aan toe dat de eigenaren van iPhones, iPads en iPods goed waren voor zo’n twee miljoen apps per maand.

Horace Dediu, een mobiele analist voor onderzoeksbureau Asymco, berekende onlangs dat de appwinkels eind vorige maand al gelijk op gingen. En hij zegt dat het ‘erg waarschijlijk’ is dat Google Play deze maand de Apple App Store zal inhalen.

Kwantiteit telt
Google Play heeft zijn positie vooral te danken aan het grotere aantal gebruikers. Er zijn nog steeds meer apps te vinden in Apples appwinkel, zo’n 850.000 apps, plus 350.000 apps die speciaal voor de iPad zijn gemaakt. Androidgebruikers kunnen kiezen uit 700.000 apps, zo berekende App Brain.

Volgens Dediu installeren iOS-gebruikers ook meer apps per toestel dan bij Android het geval is. Gemiddeld zetten iOS-eigenaren 83 apps op hun toestel, terwijl dat gemiddeld per Android-activatie op 53 ligt.

Geschreven door: Rowald Pruyn op

Category: Nieuws, Android

Tags: Play Store

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord