abonneren

5 Handige tips voor Android

Het hebben van een smartphone met Android is vooral heel erg handig. Daarom vijf uiteenlopende tips om nog meer uit Google's mobiele OS te halen.

Een smartphone kan je leven een stuk makkelijker maken. Zo heb je onder andere al je afspraken binnen handbereik. Deze vijf uiteenlopende tips zijn er volledig op gericht om jouw Android-ervaring te optimaliseren.

AppBrain
Google Play is de standaard app-store van Android, maar er zijn alternatieven. Met AppBrain is het ook mogelijk om apps te vinden en bovendien verschilt de manier waarop deze worden gerangschikt. De interface is overzichtelijk en dat is prettig gezien het enorme aanbod applicaties.

Outlook en Android
Zet je al je afspraken in Microsoft Outlook, maar gebruik je liever de agenda van Google? Geen probleem, want het is eenvoudig om alles gegevens van Outlook met Google Agenda te synchroniseren. Download hiervoor Google Calendar Sync op je pc. Eenmaal geïnstalleerd worden al je Outlook-afspraken automatisch in je Google Agenda gezet.

Foto’s bewerken
Android kent enkele standaardopties om foto’s te bewerken. Wil je een stapje verder gaan, dan is Adobe Photoshop Express een goede optie. Met deze applicatie heb je het juiste gereedschap in handen om afbeeldingen onderweg naar eigen wens te veranderen. Pas de kleuren en het contrast aan of gebruik effecten. Het is verbazingwekkend waartoe deze app in staat is.

Herkenbare woorden
We gebruiken allemaal wel eens woorden die niet in het woordenboek van onze Android staan. Geen nood, want eigen woorden voeg je eenvoudig toe, zodat ze herkend worden als je begint met typen. Ga naar ‘Instellingen>Taal en toetsenbord’ en kies voor ‘Persoonlijk/Gebruikerswoordenboek’.

Liggend weergeven
Ga naar je browser en tik op ‘Menuknop>Meer>Instellingen’. Zoek in de lijst die verschijnt naar ‘Alleen liggend weergeven’ en vink het vakje aan. Door deze instelling worden de pagina’s voortaan horizontaal weergegeven. Dit is vooral prettig wanneer je een klein beeldscherm hebt.

Via: Androidworld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Tips en Trucs, Android

Tags: