abonneren

Zwitsers bedrijf werkt aan bloedmeting met app

Gezondheidsapps zijn helemaal in. En dat zijn geen suffe stappentellers meer: zo heeft de S5 een hartslagmeter en beweert de nieuwe Healthapp van Apple je bloedsuikerspiegel bij te kunnen houden. Maar dat is voor een Zwitserse startup niet genoeg: ze willen het mogelijk maken om bloedstollingswaardes te meten met een smartphone-app

Dat is hartstikke handig voor mensen met hemofilie of andere patiënten die medicijnen nemen tegen bloedstolling: zij zouden met het nieuwe product van Qloudlab zelf tests kunnen doen.

Bloed op een sticker

Hoe de app precies werkt? Je plaatst een zeer dunne sticker op het scherm van de smartphone. De gebruiker plaatst vervolgens een druppel bloed op de sticker, waarna deze door microstructuren in het plastic heenloopt. Dat herkent het touchscreen van de smartphone weer als aanraking. De app zal deze aanrakingen verwerken en zo een testuitslag presenteren. Testresultaten kunnen vanuit de app direct worden doorgestuurd naar een dokter.

In 2015 wil Qloudlab de app met de stickers op de markt brengen. Het heeft een investering van ruim 100.000 euro gekregen van het Zwitseres Venture Kick om dat te realiseren. 

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord