abonneren

Zweeds stadje moet kiezen: of Vista, of internet

In het Zweedse stadje Lund (76,188 inwoners) hebben de inwoners een probleem. Ze moeten kiezen: Vista installeren en niet meer kunnen internetten - of een ander besturingssysteem gebruiken en wel online kunnen gaan.Het probleem wordt veroorzaakt door een bugje in Vista, dat geen contact kan maken met de digitale infrastructuur van het stadje - een infrastructuur die draait op Linux. Het bedrijf dat de server in kwestie beheert, Lundis Energi, weigert haar configuratie aan te passen.

Hamvraag blijft: wie is hier de schuldige? Microsoft, zegt Lundis Energi. Dat moet maar zorgen dat Windows ook kan werken met andere systemen. Lundis Energi, zeggen sommige inwoners van Lund. Het bedrijf had al veel eerder met Vista moeten gaan testen om zo eventuele problemen met de Linux-server op te sporen. Welles-nietes dus.
Een oplossing lijkt niet in zicht. Volgens een plaatselijke woordvoerder van Microsoft zou de technische staf in Redmond het probleem makkelijk kunnen oplossen - ware het niet dat Lundis Energi niet echt scheutig is met foutmeldingen en rapporten.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: