abonneren

Zweden willen best wel betalen voor p2p

Met het vonnis tegen de Pirate Bay nog in het achterhoofd zijn de cijfers waarmee het STIM - zeg maar de Zweedse Buma/Stemra - komt. Volgens de auteursrechten-organisatie is namelijk 86,2% van de Zweden genegen om te betalen voor een legale p2p-dienst.20,9% van de ondervraagden wil per maand maximaal 50 Zweedse kronen (€ 4,50) te willen betalen; 50% zegt tussen de 50 en 150 Zweedse kronen (tussen de € 4,50 en € 13,50)te willen betalen, terwijl 18% tussen de 150 en 300 kronen wil neertellen (€ 13,50 - € 27,-). Slechts 7,4% wil helemaal niets betalen.
3,7% wist niet of en zoja hoeveel geld ze voor een legale p2p-dienst over zouden hebben.

Uiteraard valt op de cijfers wel wat af te dingen, vooral omdat het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het STIM, de Zweedse auteursrechten-organisatie. De cijfers sluiten mooi aan op het standpunt van een organisatie als deze.

Misschien nog interessanter dan de - wellicht niet helemaal ongekleurde - cijfers over de bereidheid om te betalen voor een legale p2p-dienst, zijn de redenen die de ondervraagden aanvoeren waarom reguliere p2p-sites voor hen niet altijd even prettig zijn. 47% zegt weleens besmette bestanden binnengehaald te hebben, 41,3% zegt weleens meegemaakt te hebben dat het bestand uiteindelijk niet was wat de titel beloofde, 40% klaagt over bestanden die incompleet zijn en 51,7% zegt niet alles te kunnen vinden wat ze zoeken. Bovendien vindt ruim 40% torrent-sites en diensten als LimeWire niet makkelijk in het gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord