abonneren

Zure appel voor Microsoft

Apple overtreft Microsoft voor het eerst in de geschiedenis met een hogere winst dan die van Microsoft.

Dit blijkt uit de resultaten over het afgelopen kwartaal die Microsoft gisteren publiceerde. Microsoft heeft een nettowinst van 5,23 miljard dollar, terwijl Apple vorige week 5,99 miljard dollar winst rapporteerde over dezelfde periode.

Kijken wenaar de omzet dan ging Apple Microsoft al 15 jaar geleden voorbij. Dit komt omdat Microsoft op software veel meer winst maakt dan degemiddelde winst die Apple op zijn producten maakt. In mei was de marktwaarde van Apple in aandelen voor het eerst hoger dan die van Microsoft.

Toch zijn de resultaten van Microsoft prima. De omzet van Microsoft groeide het afgelopen kwartaal flink met 13% naar 16,4 miljard dollar.

Windows 7
Microsoft meldt in de kwartaalresultaten dat Windows 7 het snelst verkopende besturingsysteem blijft, met 350 miljoen verkochte licenties tot nu toe. De omzet van besturingssytemen daalt wel in het afgelopen kwartaal, in lijn met tegenvallende pc-verkopen.

Xbox & Kinect
De entertainment-divisie van Microsoft is een flinke aanjager van de resultaten van Microsoft. Dankzij het succes van de Kinect verkocht Microsoft een recordaantal van 2,7 miljoen Xbox-gameconsoles in het afgelopen kwartaal samen met 2,4 miljoen Kinect gamecontrollers. Van de Xbox zijn er tot nu toe 53 miljoen verkocht. Van de Kinect zijn er totaal ca. 10,5 miljoen stuks verkocht.

Microsoft verwacht dat de omzet het volgende kwartaal met 25% zal doorstijgen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: