abonneren

Zune werkt niet met Windows Vista

De nieuwe mediaspeler van Microsoft is in Nederland nog niet eens op de markt, maar de eerste problemen met de Zune zijn reeds geconstateerd. Op het weblog van ZDNetstaat te lezen dat de Zune niet werkt met Windows Vista, de opvolger van XP. Oorzaak daarvan is DRM, het systeem waarmee onder andere wordt gecontroleerd of eris betaald voor films en muziek. De in de Zune gebruikte versie van DRM is dezelfde als die van Windows Media Player 10, waar Vista standaard is voorzien van Media Player 11.
Beide versies zijn niet onderling uitwisselbaar.

Hoewel er een workaround is door Vista in XP-compatibiliteitsmodus te laten werken, zal Microsoft snel moeten komen met een echte oplossing voor dit probleem in de vorm van een update. Aanloopproblemen zijn niet ongebruikelijk, maar pijnlijk is het natuurlijk wel dat uitgerekend twee producten van dezelfde fabrikant niet met elkaar overweg kunnen

De Zune is sinds 14 november voor 250 Dollar te koop in de Verenigde Staten. Microsoft hoopt zowel op het terrein van mediaspelers als met betaalde downloads van films en muziek marktaandeel van aartsrivaal Apple af te snoepen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: