abonneren

Zune-speler met hack als externe hd te gebruiken

Zune-bezitters opgelet: met een hack kan de speler gebruikt worden als externe harde schijf, zodat er niet alleen muziek- en videobestanden op opgeslagen kunnen worden. Deze bestanden zijn gewoon draadloos met andere Zune-bezitters uit te wisselen.De hack vereist een aanpassing in het register van Windows. Na het toepassen van de hack wordt de Zune als extern opslagapparaat herkend. Helaas moeten de bestanden wel opgeslagen worden met de .jpeg-extensie, zodat de Zune (ten onrechte) denkt dat het om beeldbestanden gaat. De hack gaat als volgt:
  1. Zorg dat de Zune niet op je pc aangesloten is en dat de Zune-software niet draait.
  2. Open regedt32 (via "run").
  3. Ga naar de key HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Enum\USB\
  4. Zoek naar “PortableDeviceNameSpace”. Deze bevindt zich in Vid_####&Pid_####\########_-_########_-_########_-_########\Device Parameters
  5. Verander de volgende waarden: EnableLegacySupport = 1, PortableDeviceNameSpaceExcludeFromShell = 0, ShowInShell = 1
  6. Plug de Zune in uw computer en zorg dat de bijbehorende software opstart.

Als het goed is, wordt de Zune nu weergegeven in Mijn Computer.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord