abonneren

Zune Marketplace straks ook in Nederland

Microsoft gaat zijn Zune Marketplace eindelijk over de landsgrenzen uitbreiden. De dienst is al jarenlang beschikbaar in Amerika, maar zal nu ook in andere landen worden uitgerold. Vermoedelijk neemt Microsoft hiermee een voorschot op de release van Windows Phone 7.Microsoft introduceert het volledige Zune Marketplace-pakket in Duitsland, Engeland en Frankrijk.
Dit pakket bestaat uit digitale filmverhuur, digitale videoverkoop, digitale muziekverkoop en het onbeperkt streamen van digitale muziek. In andere landen blijven bepaalde diensten achterwege; zo wordt in Nederland en België alleen de filmverhuur ingeschakeld, de overige drie diensten staan voorlopig op zwart. De meeste interesse bestaat echter voor het onbeperkt streamen van digitale muziek via de Zune Pass. Dit kost € 9,99 per maand. Microsoft heeft vermoedelijk nog niet alle rechten rond; wanneer de resterende diensten in de Benelux geïntroduceerd worden is niet duidelijk.

Duidelijk is wel dat de introductie van de Zune Marketplace samenhangt met de aanstaande introductie van Windows Phone 7. Content die op de Marketplace wordt aangeschaft, kan straks op Windows Phone 7, Windows-pc's en de Xbox 360 worden afgespeeld.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie