abonneren

Zune krijgt games dankzij XNA Game Studio

Microsoft's populaire mp3-speler, de Zune, is voorzien van een Freescale MX31L-processor. Deze processor is krachtig genoeg voor het draaien van games, en dat gaat nu ook gebeuren. Door middel van de XNA Game Studio ontwikkelomgeving krijgt de Zune op korte termijn games, net als de iPod.Op dit moment heeft de Zune alleen de mogelijkheid audio en video af te spelen. Grote concurrent iPod heeft wel games, die via iTunes zijn aan te schaffen. Om competetief te zijn, moet Microsoft dus iets aan deze situatie doen. Hiervoor gaat het de XNA Game Studio-omgeving gebruiken.
Deze omgeving is gebaseerd op het .NET Framework, waarin games geprogrammeerd kunnen worden voor Windows XP, Windows Vista en de Xbox 360. Een nieuwe versie van het XNA-framework maakt de games ook compatibel met alle modellen van de Zune.

Omdat de Zune uitgerust is met een wifi-chip is het mogelijk om wireless multiplayer games te maken voor de speler. Het uitwisselen van games zelf zal niet mogelijk zijn. Ook moeten ontwikkelaars rekening houden met een limiet van 16 MB voor alle code van de game (inclusief geluid, muziek en video).

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie