abonneren

Zuid-Korea: geen games na middernacht

Zuid-Korea probeert de gestaag groeiende gameverslaving onder jongeren terug te dringen door het spelen van games na middernacht te verbieden. De Zuid-Koreaanse Minister van Cultuur en Sport heeft deze maatregel vandaag aangekondigd.Gamers in de eerste twee middelbare school-klassen moeten een tijdsvak aangeven wanneer ze niet online zullen gamen.
De online games worden op dat moment afgesloten. De tijdsvakken zijn 00:00-06:00, 01:00-07:00 of 02:00-08:00. Het gaat daarbij om games als Maple Story, Dragon Nest en World of Warcraft. De in totaal 19 games staan voor 79 procent van de online gamesmarkt.

De maatregel lijkt overbodig, maar uit een recent onderzoek blijkt dat maar liefst 30 procent van de studenten tekenen van gamesverslaving vertoont. Ook staat het land regelmatig in de schijnwerpers vanwege game-gerelateerde incidenten, waarbij ouders hun kinderen verwaarlozen door hun gamesverslaving.

TG Daily

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord