abonneren

Zuid-Korea beboet Intel voor $25 miljoen

Zuid-Korea heeft Intel een boete opgelegd van $25 miljoen wegens oneerlijke concurrentie. Intel gaf hardwarefabrikanten flinke kortingen wanneer ze geen processoren van concurrent AMD kochten.Intel is het tweede bedrijf in Zuid-Korea dat een boete heeft gekregen voor oneerlijke concurrentie. In december 2005 gaf Zuid-Korea softwaregigant Microsoft een dure tik op de neus. Zuid-Korea heeft twee jaar lang onderzoek gedaan naar de praktijken van Intel.

Dit is niet de eerste boete die Intel heeft gekregen. Ook Japan legde Intel een flinke boete op wegens het geven van illegale kortingen. Volgens insiders zijn kortingen in ruil voor exclusieve contracten de gewoonste zaak van de wereld in de pc-industrie. Ook in Europa en de VS geeft Intel aan fabrikanten kortingen wanneer ze niet bij AMD producten afnemen. In Europa en de VS lopen onderzoeken naar Intel's manier van concurreren.

Intel is niet blij met de boete en overweegt om in hoger beroep te gaan. Volgens Intel geeft het geen kortingen om de concurrentie te dwarsbomen.


Bron: AP

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie