abonneren

Zuckerberg: ''Facebook blijft onafhankelijk''

Na alle heisa rondom de stukgelopen overname van Yahoo door Microsoft laat Facebook-baas Mark Zuckerberg weten dat zijn sociale netwerkdienst onafhankelijk blijft.Er gingen geruchten dat Microsoft interesse had om Facebook over te nemen. Microsoft wil een sterke speler worden op het internet en de softwaregigant is druk bezig links en rechts websites en online diensten te kopen.

Microsoft heeft al een minderheidsaandeel in Facebook. Volgens de krant The Wall Street Journal heeft Microsoft deze maand een vertegenwoordiger naar Facebook gestuurd om te polsen of de netwerkdienst geïnteresseerd is in een overname. Zuckerberg wil het liefste met zijn Facebook naar de beurs gaan.

Facebook komt binnenkort met een Japanse versie. Op dit moment wordt de markt voor sociale diensten in Japan gedomineerd door de netwerkdienst Mixi, die tien miljoen leden heeft en 80 procent van de markt in handen heeft. De markt voor sociale netwerkdiensten in Japan is ongeveer $422 miljoen. Zuckerberg denkt dat zijn Facebook een goede kans maakt om een grote speler te worden in Japan. In tegenstelling tot Mixi gebruiken leden op Facebook hun echte naam waardoor de netwerkdienst betrouwbaarder lijkt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: