abonneren

Zoekmachine voor Twitter

Nu bijna een op de vijf internetters wereldwijd een Twitter-account heeft, wordt dit netwerk steeds belangrijker als (nieuws)bron.
Als er zich ergens een natuurramp voltrekt of een vliegtuig neerstort, dan is Twitter tegenwoordig vaak sneller dan de reguliere nieuwsmedia om dit te melden en te verslaan.

Zoekmachines als Google en Microsofts Bing willen maar wat graag de Twitter-berichten indexeren, om zo in bijna realtime weer te kunnen geven wat er op de wereld gebeurt. Op het moment van schrijven is nog niet precies duidelijk wanneer de grote jongens op zoekgebied de tweets mogen gaan indexeren en weergeven in de zoekresultaten. Wie nu al wil zoeken op Twitter, kan natuurlijk de zoekfunctie van Twitter zelf gebruiken. Maar die is weinig gebruiksvriendelijk en heeft bijzonder weinig opties. Maak daarom kennis met topsy.com: een zoekmachine die alle tweets indexeert en opslaat. Topsy focust daarbij volkomen op links naar andere websites en toont deze op een overzichtelijke manier. Aan de linkerkant ziet u in een oogopslag hoe vaak een bepaalde url is getweet. U kunt filteren op zoekwoorden die in de tweets voorkomen. Twittert u ook en wilt u weten welke links u allemaal hebt gepost? Vul dan uw gebruikersnaam van Twitter in, zoals topsy.com/twitter/gebruikersnaam. U ziet dan onder meer ook hoe ‘invloedrijk' u bent in de Twittersphere en hoeveel links u geplaatst hebt.

www.topsy.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: