abonneren

Zoekmachine Bing verliest alweer marktaandeel

De met veel tamtam geïntroduceerde zoekmachine Bing verliest alweer marktaandeel aan Google. Bing is de nieuwe zoekmachine van Microsoft en wordt inmiddels ook door Yahoo! gebruikt. Google heeft een marktaandeel van meer dan 90 procent.In Amerika is het marktaandeel Bing teruggevallen tot 6,65 procent, wereldwijd is het aandeel zelfs gezakt naar 2,89 procent. De samenwerking met Yahoo! werkt ook geen vruchten af. Yahoo! maakt gebruik van de zoektechnologie van Bing, maar zag zijn marktaandeel wereldwijd ook afnemen van 3,6 tot 3,3 procent. Alleen in Amerika doet Yahoo!
het nog enigszins goed.

Het dalende marktaandeel van Bing! komt vooral Google ten goede. Het marktaandeel van de zoekgigant is in de laatste maanden door de 90 procent-grens gebroken, in Amerika verwerkt Google inmiddels meer dan 80 procent van de zoekopdrachten. Microsoft gaat nu een promotiecampagne voor Bing! starten. Kosten? Zo'n $100 miljoen dollar.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord