abonneren

Zoeken kan weer met Scroogle

Na een dag buiten gebruik te zijn geweest, is de zoekmachine voor mensen met Google-angst weer operationeel. Een dag na het stoppen van Scroogle, is de privacyvriendelijke zoekdienst weer gewoon te gebruiken. Afgelopen maandag stopte de dienst onverwacht, na een aanpassing van een pagina door Google.

Met Scroogle kunt u zoeken via Google, maar zonder dat de zoekgigant uw gedragingen kan nagaan. Uw ip-adres blijft onzichtbaar voor de dienst en cookies komen niet op uw pc terecht. Scroogle bewaart naar eigen zeggen zelf geen logbestanden en statistieken.

Gebruikers van Scroogle wantrouwen Google om z'n honger naar persoonsgegevens. Google genereert inkomsten met advertenties en een van de manieren om ervoor te zorgen dat daar zo vaak mogelijk op wordt geklikt, is ze optimaliseren voor iedere bezoeker. Dat kan alleen als er informatie bekend is over die persoon - hoe meer Google weet, hoe beter de advertentie op een bepaalde persoon is af te stemmen.

Scroogle maakte gebruik van http://google.com/ie waar sinds deze week niet meer is te zoeken. De oplossing is gevonden via de url http://www.google.com/search?output=ie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie