abonneren

Zoekdienst Like.com zoekt op gelijkende afbeeldingen

Zoekbedrijf Riya, bekend van zijn gezichtsherkenning voor foto's, heeft een zoekmachine geïntroduceerd onder de naam Like.com. De zoekdienst kan afbeeldingen vinden op basis van steekwoorden, maar ook op het uiterlijk van de afbeeldingen staat.Like.com richt zich in eerste instantie op winkelitems (handtassen, juwelen, schoenen, horloges) en voegt op dit moment 30.000 producten per dag aan de zoekmachine toe. Gebruikers kunnen zoeken op basis van beschrijvingen, zoals de kleur van een object, of zelfs een foto uploaden die op het gewenste zoekresultaat lijkt.

Het idee is dat wanneer iemand op het web een foto tegenkomt van Paris Hilton met een nieuw horloge, hij deze foto kan uploaden en dat de zoekmachine met het juiste horloge komt. Ook zoekopdrachten als 'brown boots pointed toe' moeten juiste resultaten opleveren.

Volgens Riya heeft het zoeken naar afbeeldingen een marktpercentage van 8% van alle zoekopdrachten. Huidige services kunnen alleen zoeken aan de hand van eenvoudige steekwoorden of tags.

Of Like.com meer gaat indexeren dan alleen webwinkelitems is niet bekend.

Bron: BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord