abonneren

Zo lost u het AVG/user32.dll-probleem op

Zelfs de FAQman van zusterblad Computer Idee is slachtoffer geworden van de false positive van AVG, waarbij het Windows0bestand user32.dll geheel ten onrechte voor een trojan werd aangezien - met alle vervelende gevolgen vandien..."Uw FAQman is - als slachtoffer en dus ervaringsdeskundige - bekend met dit probleem. Een inmiddels gecorrigeerd schoonheidsfoutje van AVG, maar dat terzijde...

Voordat we überhaupt iets doen, moet u zorgen voor een verse kopie van het Windows XP-systeembestand ‘USER32.DLL'. Die kopie kunt u lenen van een gelijkwaardige Windows XP-computer en anders zijn er de websites www.dll-files.com en www.dlldump.com. Gaarne kopiëren naar een USB-stick of branden op een CD-schijfje.

We gaan verder. U moet starten in ‘Veilige Modus' (dat werkt nog steeds) als gebruiker met beheerdersrechten en dat doet u door tijdens het booten op F8 te drukken, waarna het keuzemenu u verder op weg helpt. Doorgestart in 'Veilige Modus' moet u naar de map 'C:\WINDOWS\system32' toe gaan, waar u het bestand USER32.DLL' een nieuwe naam geeft, bijvoorbeeld ''USER32.OLD'. Vervolgens haalt u de usb-stick of het CD-schijfje erbij en u zorgt er voor dat er een nieuwe ‘USER32.DLL' in de map 'C:\WINDOWS\system32' komt te staan. Daarna de computer opnieuw starten en klaar bent u weer!"

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: