abonneren

Zo lost u het AVG/user32.dll-probleem op

Zelfs de FAQman van zusterblad Computer Idee is slachtoffer geworden van de false positive van AVG, waarbij het Windows0bestand user32.dll geheel ten onrechte voor een trojan werd aangezien - met alle vervelende gevolgen vandien..."Uw FAQman is - als slachtoffer en dus ervaringsdeskundige - bekend met dit probleem. Een inmiddels gecorrigeerd schoonheidsfoutje van AVG, maar dat terzijde...

Voordat we überhaupt iets doen, moet u zorgen voor een verse kopie van het Windows XP-systeembestand ‘USER32.DLL'. Die kopie kunt u lenen van een gelijkwaardige Windows XP-computer en anders zijn er de websites www.dll-files.com en www.dlldump.com. Gaarne kopiëren naar een USB-stick of branden op een CD-schijfje.

We gaan verder. U moet starten in ‘Veilige Modus' (dat werkt nog steeds) als gebruiker met beheerdersrechten en dat doet u door tijdens het booten op F8 te drukken, waarna het keuzemenu u verder op weg helpt. Doorgestart in 'Veilige Modus' moet u naar de map 'C:\WINDOWS\system32' toe gaan, waar u het bestand USER32.DLL' een nieuwe naam geeft, bijvoorbeeld ''USER32.OLD'. Vervolgens haalt u de usb-stick of het CD-schijfje erbij en u zorgt er voor dat er een nieuwe ‘USER32.DLL' in de map 'C:\WINDOWS\system32' komt te staan. Daarna de computer opnieuw starten en klaar bent u weer!"

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord