abonneren

Zo kijk je Apples WWDC live op Windows en Android

Apples grote ontwikkelaarsconferentie WWDC is maandagavond vanaf 19.00 uur (Nederlandse tijd) live te volgen. Tijdens de presentatie krijgen we hoogstwaarschijnlijk Apples eigen muziekdienst te zien, en er wordt meer bekend gemaakt over iOS 9. Je kunt de show live meekijken - ook als je Windows gebruikt. Dit is hoe je WWDC via Windows kunt meekijken.
Hoewel WWDC altijd een livestream aanbiedt, is die normaal gesproken alleen te bekijken op een Apple-apparaat. Je kunt de livestream in dit geval gewoon in Safari bekijken. Dat kan op zowel Mac OS als op de iPhone of iPad, door simpelweg naar Apple.com/live te gaan.

WWDC kijken op Windows

Het is ook mogelijk de stream te bekijken op een Windows-pc. Je doet dat niet in de browser, maar met behulp van VLC Media Player. Als je die nog niet hebt, kun je die hier downloaden.

Ga in het 'Media'-menu naar 'Open Network Stream' (of druk op ctrl+N).

Voer daar de volgende url in:

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

WWDC kijken op Android

Dat werkt ook zo op VLC voor Android-apparaten. Daar staat de nieuwe VLC-app sinds kort in de Play Store. Ook in die app kun je via het menu naar de bovenstaande stream invullen zodat je ook daar het WWDC kunt streamen.

Uiteraard houden we ook op PCMweb bij wat Apple allemaal aankondigt op WWDC. Je leest er vanavond alles over op www.PCMweb.nl/WWDC2015.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Ios 9, Wwdc, Wwdc2015, world wide developers conference