Zo bekijk je de beste videostreams in Kodi

Dankzij de add-onfunctionaliteit van Kodi kun je eenvoudig nieuwe diensten toevoegen aan de mediasoftware. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld live tv-kanalen aan Kodi toe te voegen. Hoe je dat doet met SuperRepo lees je hier.

SuperRepo is een verzameling van add-ons die je in één keer in Kodi kunt installeren. Zo heb je direct een grote collectie add-ons, zonder dat je deze afzonderlijk hoeft te downloaden. In SuperRepo zitten tal van add-ons, die vooral gericht zijn op het streamen van video(zenders). Daaronder zitten veel buitenlandse zenders die je normaliter in Nederland niet kunt ontvangen.

Lees ook: Films en tv-series kijken in Kodi zonder torrents

SuperRepo installeren

Open in Kodi allereerst het menu System en kies voor File Manager. Hier kun je een url toevoegen, waarna de repo vanaf die locatie kan worden gedownload. Klik in het linker venster op Add Source en typ vervolgens de volgende url in http://srp.nu .

Geef de nieuwe locatie vervolgens een naam onder Enter a name for this source, bijvoorbeeld SuperRepo. Klik op OK om de wijzigingen door te voeren. Aan de linkerzijde van het File Manager-scherm verschijnt nu als extra regel SuperRepo.

Nu je een koppeling hebt gemaakt naar de repository van SuperRepo, kun je de repo gaan downloaden. Ga naar System en kies voor Settings. Klik vervolgens aan de linkerzijde op Add-ons. In het Add-ons-scherm kies je vervolgens voor Install from zipfile. Je hoeft hier geen lokaal zipbestand te selecteren, maar dat kan wel als je eerder handmatig een repo hebt gedownload. In ons geval kiezen we echter voor de locatie SuperRepo in het stationsletterscherm.

Nadat je op de locatie hebt geklikt, krijg je een overzicht te zien van de mappen die op de server beschikbaar zijn. De SuperRepo-repo vind je in de folder Isenguard. Isenguard is de laatste versie van Kodi (versie 15.1). Heb je een oudere versie van Kodi of gebruik je nog XBMC, dan kies je voor een van de andere mappen. Om te achterhalen welke versie van XBMC of Kodi je hebt, klik je hier.

In de repofolder blader je nu naar de map /repositories/superrepo. Je ziet in die map nu een zipbestand staan, genaamd superrepo.kodi.isenguard.repositories.0.7.03.zip

Selecteer dit zipbestand en druk op OK. De repository (verzameling add-ons) wordt nu in Kodi geïnstalleerd. In de volgende stap kun je vervolgens kiezen welke add-ons je daadwerkelijk wilt gebruiken; standaard worden ze niet automatisch voor je geïnstalleerd.

Streamingdiensten kiezen

Keer nu terug naar het hoofdscherm van Kodi. Bij de mediacategorieën Music en Video vind je de optie Add-ons, waarvanuit je specifieke add-ons voor die categorie kunt installeren. Ga naar Video en kies voor Add-ons. In het Add-ons-venster vind je een optie genaamd Get more... Als je daarop klikt, vind je een overzicht van alle video-add-ons die beschikbaar zijn in Kodi zelf, maar ook diegene uit de SuperRepo-repository.

De keuze is enorm en het is vanuit het overzicht lastig te bepalen welke streamingdiensten je moet hebben. Ons advies: lees de omschrijving, installeer er een aantal en kijk of ze iets voor je zijn. Is het niets, dan kun je ze via hetzelfde scherm weer eenvoudig verwijderen.

Lees ook: Legaal tv-series en films kijken in Kodi zonder torrents

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Algemeen

Tags: streaming, kodi, tv-zenders