abonneren

Zijn videogames een recessiebestendig product?

Volgens marktonderzoeker Nielsen hebben fabrikanten van video-games en consoles minder te vrezen van de moeilijke economische tijden dan andere industrietakken.Men besteed meer tijd dan ooit, één of twee extra uren per week, aan het spelen van video-games. Het kan zijn dat deze mensen werkeloos en zich vervelen, maar de trend van toenemende belangstelling voor het gamen is al sinds 2007 op gang en versneld in de eerste maanden van 2009.

Dit lijkt op een fenomeen dat zich ook al voordeed in de crisistijd in de jaren 30 van de vorige eeuw. Ook toen was de filmindustrie booming. De overeenkomst is zichtbaar in de entertainmentindustrie nu, maar dan veel meer gesegmenteerd dan toen met film, tv, intenet, video-games enz. Volgens Nielsen heeft men nu meer mogelijkheden om hun onstpanningsbudged te besteden zoals aan spellen of dvd's.

Van de ondervraagden is 35% van plan dit jaar meer geld uit te geven dan vorig jaar aan games en 39 % zal ongeveer net zo veel uitgeven. Ook geeft 35% aan niet door de recessie te worden beïnvloed.

Een andere ontwikkeling is de toename van de aankoop van tweedehands spellen. Ook is men zich minder bewust van de komst van nieuwe releases. Hier ligt kennelijk nog een schone taak voor de adverteerders?

Microsoftblog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: