abonneren

Ziggo start 3D-televisieuitzendingen

Ziggo wil op korte termijn beginnen met het uitzenden van 3D-televisie. Het overweegt daartoe een speciaal 3D kanaal te openen. Ziggo wil 3D-films aanbieden voor via video on demand voor drie euro per film. Ook hoopt Ziggo 3D beelden van het WK voetbal te kunnen uitzenden.Ziggo is er snel bij, want er zijn momenteel nog geen 3D-tv's te koop.
Wel hebben vrijwel alle grote TV-merken 3D-televisies aangekondigd die in de loop van juni beschikbaar zouden moeten komen. Samsung komt in de loop van de maand april al met de eerste 3d-televisies op de markt.

Ziggo ondersteunt zowel actieve als passieve 3D-beelden. De fabrikanten Samsung, Sony en Panasonic ondersteunen actieve 3D-beelden, terwijl LG televisies gaat brengen die de passieve variant ondersteunen. Bij de actieve 3d-variant hebt u een brilletje nodig dat op battterijen werkt. De stroomvoorziening is nodig om de beelden op de 3D-televisie te synchroniseren met respectievelijk het linker- en rechterglas. Gebruikt u de passieve variant, dan kunt u volstaan met een goedkoop brilletje zonder stroomvoorziening.

Ziggo gaat de 3D-content aanbieden in twee formaten: 720p en 1080i. Tegenwoordig zijn er ook al blu-ray films in 3D-formaat beschikbaar, meestal in 1080p. Tijdens een de perspresentatie in Utrecht vertelde Marcel Nijhoff van Ziggo dat ze wellicht een demonstratiekanaal gaan aanbieden waarop 3D-content te zien is. Ziggo is in staat om de 3D-beelden via hun netwerk te distribueren, omdat de bitrate van een 3D-signaal tussen de 12 en 16 Mbit/s ligt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord