Ziggo en Vodafone gaan fuseren tot nieuwe provider

De providers Vodafone en Ziggo gaan fuseren. Er komt een nieuw bedrijf dat voor 50/50 bestaat uit de twee providers. Op die manier kunnen abonnees van beide diensten van het andere netwerk gebruik maken.
Dat laten de twee bedrijven vandaag weten in een verklaring. De bedrijven laten weten niet samen te gaan, maar een nieuwe joint venture te beginnen die vooralsnog geen naam heeft.

Voor u verandert er (waarschijnlijk) niets

Het is nog niet duidelijk of er iets verandert voor bestaande klanten van beide diensten, maar sowieso gaat het nog minimaal een jaar duren voor de samenwerking definitief is doorgezet. Voorlopig merk je dus weinig van de overname.

Nieuwe abonnementen

Abonnees kunnen straks in ieder geval wel nieuwe abonnementen beginnen, die zowel vaste als mobiele verbindingen aanbiedt. Ook komen er waarschijnlijk nieuwe combinaties van pakketten met televisie en telefonie.

Eerdere fusie

Het is niet de eerste keer dat Ziggo zich met mobiele telefonie gaat bezighouden: De provider maakte al gebruik van het bestaande Vodafone-netwerk om Ziggo Mobiel aan te bieden. Dat heeft op dit moment zo'n 180.000 klanten, terwijl Vodafone er zelf 5 miljoen heeft. De samenwerking is dus een logische stap.

Het moederbedrijf van Ziggo, het internationale Liberty Global, wil met de overname vooral de concurrentie aangaan met KPN dat op dit moment ook al zowel vast als mobiel internet aanbiedt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: vodafone, ziggo, fusie