abonneren

Ziekenhuiseten gaat multimediaal

Nooit meer een dag van tevoren al op papier je maaltijdkeuze hoeven doorgeven - patiënten in het BovenIJ ziekenhuis kunnen sinds afgelopen week vanuit bed met één vinger op het beeldscherm hun maaltijd voor dezelfde avond samenstellen. Dat kan dankzij een slimme terminal, die inmiddels aan 225 bedden in het Amsterdamse ziekenhuis hangt. De Ascom teleCAREvision-terminals bestonden al langer. Tot nu toe werden ze gebruikt voor het aanbieden van internet, radio, televisie en telefonie.
Omdat ze nu uitgerust zijn met speciale voedingssoftware kan de patiënt zelf contact leggen met de keuken en de menukeuze doorgeven. Het systeem is eenvoudig en patiëntvriendelijk. Iedereen kan ermee overweg door het gebruik van pictogrammen en doordat het systeem meertalig is: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch en Turks.

Behalve dat dit systeem duidelijk voordelen heeft voor de patiënt, is ook de keuken blij: het is nu niet meer nodig om papieren menulijsten handmatig te verwerken. Dat scheelt een hoop tijd en moeite!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: