abonneren

Zevenhuizen al over op Windows 7

Afgelopen zaterdag is het Groningse dorp Zevenhuizen overgeschakeld op Windows 7. Met een feestelijke bijeenkomst in het vereningsgebouw is Windows 7 officieel geïntroduceerd in Nederland, door het weggeven van 777 gratis Windows 7 pakketten. Dankzij een inwoner van Zevenhuizen hebben wij een live verslag van deze introductiestunt.Vanaf 11.30 uur konden de bewoners van Zevenhuizen hun laptops inleveren voor installatie, Windows 7 Ultimate pakketten ophalen (Engels installatie / Nederlandse taalversie) en gingen installateurs langs bij de mensen thuis.

In het verenigingsgebouw waren enkele laptops en PC's opgesteld waar men een demonstratie kon bekijken. De meeste aandacht ging uit naar een MSI Wind Top AE220. Een all-in-one pc met touchscherm.

Om 12.00 uur werd het nieuwe Windows 7 besturingsysteem gelanceerd, met een toespraak van de Burgemeester van Leek en de directeur van Microsoft Nederland. Tijdens deze toespraak werd toegelicht waarom juist ‘ons' Zevenhuizen was uitgekozen met de volgende belangrijkste argumenten:
- 7 in de plaatsnaam
- Gemeente Leek (waar 7huizen onder valt) heeft 7 dorpen.
- De gemeente ligt aan de snelweg A7
- Het ging Microsoft om een actie buiten de Randstad, onder het genot van de Groningse nuchterheid.

Na de toespraak werden symbolisch 7 laptops geactiveerd door de burgermeester en de directeur van Microsoft en was de lancering een feit. Hierna konden de overige pakketten opgehaald of geïnstalleerd worden. Deze installatieservice loopt nog door tot en met woensdag.

"Als Zevenhuizen GN zijn we natuurlijk vereerd dat we de wereldprimeur van de lancering van Windows 7 mogen mee maken. Dit is niet de eerste ludieke actie in Zevenhuizen. Ons relatieve kleine dorp krijgt het regelmatige voor elkaar in de belangstelling te staan. Zo is ons plaatselijke muziekkorps te bewonderen in de laatste reclamespot van AH". Aldus onze plaatselijke correspondent.

Verrassend is ook hoeveel mensen in aanmerking kwamen voor de pakketten. Zevenhuizen blijkt toch meer met de tijd mee te gaan dan verwacht. Een medewerker van  Microsoft gaf aan dat de actievoorwaarden er waren, om te voorkomen dat mensen met een te oude, niet geschikte PC, zouden proberen Windows 7 te installeren en ook om een stukje illegaliteit te voorkomen. Het was niet de bedoeling dat men een ongebruikte versie gaat weggeven. Om dit te voorkomen en om een vlekkeloze overgang mogelijk te maken werd de installatieservice door Microsoft aan de bewoners van Zevenhuizen aangeboden.

Voor mensen die niet in aanmerking kwamen voor een gratis pakket, was er heel mooie actie voor een aanschaf van een nieuwe PC. Zo had de computerzaak ‘CPS Computershop' te Leek de eer om computersystemen of laptops met Windows 7 op zaterdag al te mogen verkopen. Samen met Microsoft had deze computerzaak een erg scherpe actie. Veel Zevenhuizers hebben kunnen profiteren van deze aantrekkelijke actie. Door het enorme succes bij CPS Computersystemen was de actie alleen die dag geldig. 
Zo heeft onze correspondent ook gebruik gemaakt van deze actie en heeft nu een coole PC met de nieuwe Intel Core i5 processor, compleet met Windows 7 home premium. Hij heeft Windows 7 kort even geprobeerd en de eerste indruk is goed. Hij kijk ook met vertrouwen het gebruik van  Windows 7 tegemoet.

Aanstaande donderdag 22 oktober wordt Windows 7 dan wereldwijd officieel geïntroduceerd voor iedereen en is het voor ons allemaal te koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie