abonneren

Zestig procent van bedrijven slaat Vista over

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat 60 procent van de ondervraagde bedrijven niet van plan is om naar Windows Vista over te stappen. Dat is 10 procent meer dan tijdens het vorig onderzoek in november 2007.Van de bedrijven die KACE, een leverancier van systeembeheer-hulpmiddelen, ondervroeg is 42 procent actief bezig met het onderzoeken van Vista-alternatieven. Slechts 11 procent heeft daadwerkelijk de sprong naar alternatieve platformen gemaakt, zoals Mac OS X of Linux.
Onderzoek van Forrester leverde even dramatische cijfers op: achttien maanden na de lancering van Windows Vista heeft nog maar een klein percentage de overstap naar het besturingssysteem gemaakt. De meeste Vista-overstappers komen niet van XP maar van oudere Windows-versies waar niet meer altijd support op wordt gegeven. Forrester-analist Thomas Mendel vergelijkt Vista zelfs met "de nieuwe Coca-Cola": daar wil ook niemand aan.

Maar er is hoop: Microsoft gaat het probleem aanpakken met een nieuwe benadering, die van Apple is afgekeken. Microsoft gaat een strengere regie voeren in de samenwerking met hardwarebedrijven en meer aandacht geven aan gebruiksgemak. Want, zo schrijft Microsoft CEO Steve Ballmer in een open brief aan het personeel: mensen moeten ervan overtuigd blijven dat Microsoft "de beste ter wereld is in het maken van software". Daar mag geen verwarring over ontstaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord