abonneren

Zes nieuwe Intel Ultra Low Voltage chips

Het getal 32 vormt de sleutel bij deze Nehalems voor de energiezuinigen. Gemaakt met Intels 32 nm-technologie, zijn de nieuwe Core processoren meer dan 32% kleiner en leveren meer dan 32% beter prestaties. Dit in een lichtgewicht en slank ontwerp. De nieuwe processoren gebruiken ook nog eens 15% minder energie. De nieuwe processoren zijn bedoeld voor ultra dunne, ultra portable laptops.
Zo is de weg vrij voor bijzonder stijlvolle notebooks die minder dan een kilo wegen en niet dikker zijn dan één inch.

De procesoren samen met de bijbehorende chipsets uit de 5-serie beschikken over geïntegreerde graphics. Zo is er een Core i7 660UM op 1,33 GHz die met Turbo Boost op 2,4 GHz kan lopen. Behoorlijk indrukwekkend voor een ultr-low-voltage processor. De Core i5 540UM en Core i5 430UM lopen op 1,2 GHz met Turbo Booste geklokt op 2 en 1,173 GHz. De Core i3 330UM draait op 1,2 GHz en heeft geen Turbo Boost overklokfunctie. Allemaal zin het dual-core processoren met hyperthreading voor viert threads per processor.

In het budgetsegment is er dan nog de Pentium U5400. Ook deze draait op 1,2 GHz zonder hyperthreading en Turbo Boost. De Celeron U3400 is de goedkoopste van het stel op 1,03 GHz, ook zonder multithreading en Turbo Boost.

De prijzen zijn vergelijkbaar met de voorgaande generatie processoren. Dankzij de Turbo Boost krijg je als gebruiker wel veel meer prestaties. Intel verwacht dat er meer dan 40 nieuwe ontwerpen van de bekende notebookfabrikanten op stapel staan, die vanaf juni het daglicht zullen zien.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: